Vsak ima svoj pogled na ogenj in toploto, tako naj tudi ostane. Mi vam ga bomo vgradili da bo za vas edini, najboljši, najlepši, najbolj domač.

Pečarstvo Golob je bilo ustanovljeno leta 1988. Skozi leta smo pridobili veliko znanja in izkušenj pri gradnji, kaminov, lončenih peči… Na začetku smo kupovali izdelke za vgradnjo od naših domačih dobaviteljev, ki pa so dostikrat ponujali tudi manj kvalitetne materiale. Ker to ne gre, smo se obrnili v tujo ponudbo. Najprej smo postali leta 2003 uradni zastopnik za Slovenijo s podjetjem AUSTROFLAMM. V njihovi ponudbi je bilo veliko kvalitete, znanja tehnologije in dizajna , ki ga takrat naš trg ni imel.
Isto leto smo postali zastopnik podjetja MKPROFI. To je zelo kvaliteten proizvajalec pečarske keramike. Prvič smo lahko delali okrogle peči brez rezanja pečnic in spoznali boljše lastnosti vlivane keramike.   

Leta 2010 smo sklenili dolgoročno sodelovanje z proizvajalcem HOXTER. Verjetno nima konkurence v trdnosti in kvaliteti njihovih izdelkov.

Sedaj pa našo ponudbo zapolnjujejo še OFENTECHNIK PLUS (puci in pečarska lepila, kaminbau plošče…), RATH (komplet ponudba šamotov.)…CERAMPIU z vrhunsko keramiko… Leta 2018  pa smo se dogovorili še z poljskim proizvajalcem kaminov in peči DEFRO HOME za ponudbo še njihovih kvalitetnih izdelkov.

Austroflamm

Od ustanovitve leta 1983 se je avstrijski proizvajalec peči in kaminskih kurišč Austroflamm osredotočil na visokokakovostne izdelke za prijetno in dolgotrajno sevalno toploto. Tako je bilo v zasnovi in še vedno so najbolj primerna za dobro izolirane hiše z majhnimi izgubami toplote.

Zahvaljujoč lastnim patentom Austroflamm KERAMOTT obloge in tehnologijo gorenja ohranjajo čisto steklo in obloge in so primerna za dolgotrajno ogrevanje z nizko porabo goriva. Skoraj vsi njihovi kamini so lahko opremljeni z dodatno akumulacijo HMS in XTRA  in podaljšajo čas sevanja na več kot 12 ur po prenehanju kurjenja.

Hoxter

Ob prevzemu obstoječega nemškega podjetja leta 2009 sta prijatelja Richard Dorazil, Petr Banasinski popeljala podjetje HOXTER na pod razvoja in napredka. Sedaj je znamka prisotna na 23 državah sveta in je v strmem porastu naročil in pripravi in izdelavi novih izdelkov.

Podjetje upošteva pravilo tradicije, izdeluje proizvode, ki so enostavni za uporabo in bolj učinkoviti. Vodilo podjetja je zaupanja vredno sodelovanje tako med partnerji, kot tudi v sodelovanj med ponudnikom in naročnikom.

Sledijo motu:
»Ne želimo biti največji, le najboljši in najbolj popularen«.

MK Profi

Zaradi pomankanja dobre keramike na našem trgu smo leta 2010 pričeli s sodelovanjem z  podjetjem MK PROFI. V sodelovanju z gospodom Martinom Čermakom je za nami dobra in utečena pot, ki je pri nas ustvarila veliko čudovitih lončenih peči in kaminov.  V njihovem programu je več tisoč različnih kosov keramike in več kot 100 barv.

Ne ustrašijo se narediti tudi posebne izdelke, od pozlatitve ali ročno barvane slike. Specializirani so tudi za program baročnih in secesijskih oblik. Njihova tehnologija je preizkušena in proizvajajo le vlivano keramiko, ki lažje prenese tudi večje obremenitve. Vse barve so brez vsebnosti svinca kot zahteva EU. Zelo z veseljem naredijo tudi razne kipce, modele in drugo okrasne elemente.

Cerampiu

Kot vodilni italijanski proizvajalec keramike je v naši ponudbi tudi blagovna znamka CERAMPIU, ki nam dobavlja vse potrebno za izdelavo klasično modernih linij peči. Njihova odlika je velika fleksibilnost na naša naročila, ogromen barvni asortima in popolna kontrola kvalitete. Poleg keramike nam dobavljajo tudi vrata kurišč z vsem potrebnim za dobro vgradnjo in kvalitetno delovanje, dimne kanale DURASIC.

V naši ponudbi so tudi gotove peči, ki ne potrebujejo velikih posegov pri montaži. LA STUBETA, SINTESI in ARMONIA. Italijanski dizajn pa jih uvršča v sam vrh oblikovnih dosežkov.

Zelo velik poudarek imajo tudi na ekologiji materialov in proizvodnje.

Defro Home

Največji evropski proizvajalec peči in kotlov na drva in palete za centralno ogrevanje ima pravo tehnologijo za izdelavo kaminov in peči. V njihovem okrilju sta tudi 2 certificirana laboratorija za preizkušanje gorenja, zato iz njihovih proizvodnih linij pridejo dodelani, kvalitetni in dizajnersko  izpopolnjeni izdelki, ki našo ponudbo dopolnjujejo z nekoliko cenejšo a vendar preizkušeno in v našo kvalitetno usmerjeno ponudbo. V njihovi ponudbi so tudi peči na pelete, plinski kamini, prezračevanje..

Sodobno opremljena tovarna pa jim omogoča hitro proizvodno in stalne izboljšave, ki so potrebne pri zagotavljanju ekoloških zahtev. Vsi izdelki že imajo BLMSCHV /2 izpolnjene zahteve in vse evropski EKO PROJEKT čistega izgorevanja.

Ofentechnik Plus

Avstrijski proizvajalec in grosist materialov za izgradnjo kaminov in peči OFENTECHNIK PLUS je pri nas kot sestavni del naše proizvodnje, saj brez njegovih PUTZ in HAFTMORTER (pečarskih lepil in končnih ometov) ni naše ponudbe. Vsi ti proizvodi so narejeni v njihovem laboratoriju in so plod dolgoletnih izkušenj in z vsemi certifikati. Dobavljajo nam tudi KAMINBAU plošče, kurišča OFENTECHNIK PLUS in ves ostal potrebni material za izgradnjo kamina.

Stalno nas tudi izobražujejo in usposabljajo z novimi materiali in pravilno pečarsko vgradnjo, ki jo zahteva evropska zakonodaja.

Brez dobrega lepila ni dobrega kamina.