Dober kamin je smiselno izkoristiti do vseh zmožnosti. Ker novogradnja zmanjšuje potrebo po ogrevanju je večinoma problem prevelika moč da se kamin uporablja in je le kot rezerva.

Z malo prilagoditvami pa je lahko kamin prava izbira. Pravilno je, da je kamin postavljen v sredino hiše, da lahko ogreva še kak dodaten prostor in da ima pravo moč. Kaminu lahko moč reduciramo z dobro akumulacijo. Pri nas kot pečarji velikokrat naredimo dodatne izmenjevalnike dima kot so klopi ali ogrevane stene. Zaradi enostavne montaže pa velikokrat uporabimo AUSTROFLAMM HMS sistem, ki dosega do 12h intenzivnega ogrevanja a ne potrebuje nobenega dodatnega vzdrževanja in sama velikost kamina se ne spreminja. Moč kamina se lahko reducira tudi do 50%.

Seveda so še druge možnosti za akumulacijo kot so: HOXTER obroči, DEFRO THERMOBLOCK, ali OFENTECHNIK SPEICHER. Paziti pa je potrebno, da se izbere kamin, ki to brez problemov zmore. Najboljše je tovarniško testirano na lastnih proizvodih. Nekaj se uporablja tu HYPOKAVST sistem ogrevanja, za katerega je potrebno znanje in kvalitetni materiali. Tukaj se lahko zmanjša tudi do polovice.