Tipsko kurišče akumulacijskih peči je prihodnost kateri ne moremo pobegniti. Samo kurišče je večinoma narejeno iz šamotnih sestavov, včasih pa je tudi v kovinskem sestavu. Prednost tega sistema je predvsem dovajanje zrak v kurišče, kjer pride do popolnega izgorevanja. Popolno izgorevanje pa je  pomembno za čistost ozračja, doseže se boljši izkoristek in zmanjša se količina pepela.

Tipska kurišča so tudi nekoliko lažja za izdelavo, ker se moramo držati pravil, ki jih ta kurišča zahteva. Izdelavo naprej je vedno poljubna, vendar je potrebno upoštevati dolžino dimnika. Za nadaljnje kanale se pri nas še vedno največ uporablja klasična gradnja, pečarskega mojstra, je pa bistveno bolj enostavna in kvalitetna z prefabriciranimi elementi, ki jih imajo nekateri proizvajalci v naši ponudbi. RATH, CERAMPIU, OFENTECHNIK .

Akumulacijska peč je dobro da se obzidava izdeluje dvoslojno, ker se s tem izognemo morebitnemu pokanju ali prekomernemu pregrevanju zgornje plasti. Še vedno se lahko zunanjost obloži z različno keramiko in tudi kamnom. Zelo je primerna za vgradnjo v lončenih pečeh in tudi pri izdelavi modernih linij v izgledu kamina.

Mi predvsem vgrajujemo HOXTER AKUMUALCIJSKA KURIŠČA, ker so le najkvalitetnejša na trgu. Vsa kurišča imajo možnost dvojne zasteklitve, ki še izboljša lastnosti gorenja in ogrevanja.

Bistvo tipskih kurišč pa je, da imajo certifikat o popolnem izgorevanju, da akumulirajo toplota in jo kasneje oddajajo v prostor in da ne dosegamo prevelikih moči. Nekje od 2-4kw. Ta način je zelo primeren za lesene novogradnje s katerim si lahko ogrevate celo hišo če je postavitev primerna.