Kamini

Krušne peči

Toplozračne peči

Kamini, peči - Golob pečarstvo

OGREVANJE Z NARAVO

TOPLOZRAČNI KAMINI Toplozračni kamini so idealna izbira pri hitrem segrevanju prostorov.Visoka temperatura v  kurišču se prenaša na zunanjo površina kurišča in dimne cevi, ta pa se sprošča preko rešetk in obloge v prostor. Pogoj je da je omogočen dovolj velik dovod in odvod zraka v kamin, ki je potreben za določeno moč kurišča. V tem primeru je možno ogrevanje tudi kakšnega dodatnega prostora ampak v danih zmožnostih.

 

IZBOLJŠAN NAČIN GORENJA

Tehnološko dodelano dovajanje  zraka v kurišče z dodatnim  dogrevanjem le tega je dosežen najboljši izkoristek in zagotovljeno čistost stekla. Prehod preko  dodatnih kovinskih deflektorjev pa iz temperaturo dima izvleče največ kar je možno, posledično pa se s tem poveča moč ,ki pa se lahko uporabi na akumulacijski vgradnji.

       
 

DVOJNA ZASTEKLITEV

Dvojna zasteklitev ustreza trenutnim standardom gradnje. Energetske zahteve hiš, kot tudi posameznih sob so nižje kot doslej. Dvojna zasteklitev izboljša izolacijske lastnosti vrat in zmanjša udor toplote skozi, kar omogoča ne pregrevanje prostora, zboljšuje pogoje gorenja,
zmanjšuje količino pepela in steklo je bistveno bolj čisto.

UDOBJE SAMOČISTILNEGA STEKLA

Samočistilno kaminsko  steklo ima visoko prioriteto pri razvijanju izdelkov. Sistem za dovod zraka za izgorevanje je zasnovan tako, da se zrak dovaja na steklo iz vrha po vsej površini. Ta dovajan zrak ustvarja dinamično zračno zaščito in odvaja saje in dim nazaj v kurišče. Na čistost steklo pa veliko vpliva tudi vlažnost drv, tlak dimnika in pravilna uporaba.
 
POPOLNO IZGOREVANJE USTVARJA MANJ ODPADKOV
Kvalitetno  kurišča ponuja uporabniku številne pomembne prednosti. Gorivo v kvalitetnem kurišča pogori v elektrofiltrski pepel in zato popolnoma izkoristi  toplotno energijo. Količina
pepela, ki se proizvede se zmanjša na praktično nič, zaradi popolnega izgorevanja se močno zmanjšanje tudi število  intervalov čiščenja. Nekateri delci pa ki ne izgorijo, pripomorejo za lažji vžig pri naslednjem kurjenju in takrat popolnoma izgorijo.
Popolno izgorevanje pripomore tudi pri čistosti stekla in posledično pri užitku gledanja ognja.

© Copyright 2008, Golob - pečarstvo in keramičarstvo. Vse pravice pridržane.
Produkcija spletnega mesta: Pyro