Kamini

Krušne peči

Toplozračne peči

Kamini, peči - Golob pečarstvo

DIBt certifikat zrakotesnosti za prezračevane hiše

Austrijska kvaliteta in razvoj so ustvarila popolen izdelek za ogrevanje vsake hiše.

AKUMULACIJSKI KAMINI

Akumulacijski kamini sproščajo toploto preko sten v obliki sevanja in s tem nudijo zdravo ogrevanje . S tem načinom dosežemo da je moč, ki gre v prostor manjša, vendar pa je čas sevanja bistveno daljši. V tem primeru gre vroč dim preko kanalov, kjer se ta toplota nalaga na površino in akumulira za dalj časa. Pomembno je da so ti kanali iz primernih materialov, ki prenašajo to temperaturo. Nabrana energija se po prenehanju kurjenja počasi sprošča v prostor.

 

TOPLOZRAČNI KAMINI

Toplozračni kamini so idealna izbira pri hitrem segrevanju prostorov.

Visoka temperatura v kurišču se prenaša na zunanjo površina kurišča in dimnih cevi, ta pa se sprošča preko rešetk in obloge v prostor. Pogoj je da je omogočen dovolj velik dovod in odvod zraka v kamin, ki je potreben za določeno moč kurišča. V tem primeru je možno ogrevanje tudi kakšnega dodatnega prostora ampak v danih zmožnostih.

TOPLOVODNI KAMINI

Toplovodni kamini omogočajo enostavno in uporaben način ogrevanje celotne hiše in tudi sanitarne vode.

Vroč dim prehaja preko vodnega izmenjevalnika, kjer velik del toplote sprosti v ogrevanje vode. Ta voda je najbolje da se akumulira v vodni zalogovnik iz katerega se potem uporablja za ogrevanje.

Vedno pa se del toplote sprošča tudi direktno v prostor preko stekla in rešetk. Ta del pa je odvisen od kurišča in načina vgradnje.

   

DVOJNA ZASTEKLITEV

Dvojna zasteklitev ustreza trenutnim standardom gradnje. Energetske zahteve hiš, kot tudi posameznih sob so nižje kot doslej. Dvojna zasteklitev izboljša izolacijske lastnosti vrat in zmanjša udor toplote skozi, kar omogoča ne pregrevanje prostora, zboljšuje pogoje gorenja, zmanjšuje količino pepela in steklo je bistveno bolj čisto.

 

UDOBJE SAMOČISTILNEGA STEKLA

Samočistilno kaminsko  steklo ima visoko prioriteto pri razvijanju izdelkov. Sistem za dovod zraka za izgorevanje je zasnovan tako, da se zrak dovaja na steklo iz vrha po vsej površini. Ta dovajan zrak ustvarja dinamično zračno zaščito in odvaja saje in dim nazaj v kurišče. Na čistost steklo pa veliko vpliva tudi vlažnost drv, tlak dimnika in pravilna uporaba.

 
   

HMS AKUMULACIJA

Zelo redka a zelo zaželena oblika ogrevanja, ki omogoča hitro ogrevanje prostora po drugi strani pa nudi dolgotrajno ogrevanje. Zelo enostavna uporaba (tudi pri konvekcijski kletki), brez dodatnega odvzemanja prostora, lahko pa vam poveča sevanje kamina tudi več ur do 8h.

 

HMS +ASM AKUMULACIJA

Z dodajanjem še toplotnega izmenjevalnika na vrhu kurišča dobimo obogateno ponudbi dodatne akumulacije. S tem dodatkom se čas sevanja poveča do 12h. Sistem odlikuje enostavna izvedba in zelo kvaliteten izdelek. Edinstven na tržišču.

            
   

KERAMOTT OBLOGA

Vsa AUSTROFLAMM kurišča so obložena z posebnim materialom imenovanim KERAMOTT in je mešanica ognjevarnega betona in šamota, ki da tem kuriščem posebnost. Obloga z pravilno uporabo ostane svetla, kar da čar pri gledanju ognja v njem. Zelo dobro se je pokazal pri ljudeh, ki se prvič srečujejo z ognjem, ker jih usmerja k pravilnemu ravnanju. Posebna oblika in gladkost površine pripomorejo tudi pri zmanjševanju izpusta emisij in ga uvršča med najbolj čiste kamine na tržišču.

 

ENOSTAVNA UPORABA

Vsa kurišča  AUSTROFLAMM  so tako tesno, da se ogenj takoj odzove na premik krmilne ročice. Visoke temperature pri izgorevanju v kurišču ne vpliva na udobje varnost in nadzor. Kontrolni elementi so zasnovani tako, da se sami hladijo med delovanjem. Ta hladilni učinek dosežemo  z uporabo primernih materialov kot je nerjavno jeklo. Pri AUSTROFLAMMU so posvečali veliko pozornost obliki in enostavnosti nadzora. Odlikujejo jih čiste oblike in ravne linije in intuitiven nadzor.

  
   

ZRAKOTESNOST KURIŠČ

Večina AUSTROFLAMM kurišč ima opravljen najbolj zahteven test zrakotesnosti (Dibt), kar mu omogoča vgradnjo v vse prostore ki imajo pod ali nad tlak. Test je bil opravljen na podtlaku 8pa.

 

SODOBNO OGREVANJE CELE HIŠE

 AUSTROFLAMM kaminsko kurišče  za ogrevanje vode je  dragocena alternativa v primerjavi z drugimi viri ogrevanja. Vroča voda toplovodnega izmenjevalnika se z majhnimi izgubami skladišči v zalogovniku, iz katerega se potem lahko ogreva celotna hiša kot tudi sanitarna voda. Ogrevanje z AUSTROFLAMM vodnimi kamini je zelo gospodarno in prijetno hkrati.

VARNO DELOVANJE

Za varno delovanje AUSTROFLAMM  skrbi večstopenjska varnostna naprava.. Integriran hladilni sistem ščiti izmenjevalec tople vode pred pregrevanjem v primeru izpada električne energije. Ko temperatura vode v izmenjevalniku presega 95 ° C, se odpre ventil in dovaja vodo iz hladnega vodovodnega sistema v integrirano  hladilno spiralo in ohladi kotel. Ventil na tlačno vzmet je še ena varnostna naprava, ki zmanjšuje nad tlak v izmenjevalniku tople vode.

POPOLNO IZGOREVANJE USTVARJA MANJ ODPADKOV


Kvalitetno  kurišče ponuja uporabniku številne pomembne prednosti. Gorivo v kvalitetnem  kurišča pogori v elektrofiltrski pepel in zato popolnoma izkoristi  toplotno energijo. Količina pepela, ki se proizvede se zmanjša na praktično nič, zaradi popolnega izgorevanja se močno zmanjša tudi  interval čiščenja. Nekateri delci pa, ki ne izgorijo (z pripiranjem zraka jih ugasnemo) pa pripomorejo za lažji vžig pri naslednjem kurjenju in takrat popolnoma izgorijo. Popolno izgorevanje pripomore tudi pri čistosti stekla in posledično pri užitku gledanja ognja.

 
   

 


© Copyright 2008, Golob - pečarstvo in keramičarstvo. Vse pravice pridržane.
Produkcija spletnega mesta: Pyro